sobota 18. října 2014

Řecky inspirované masové kuličky s rajčatovou omáčkou

Share Button
Řecky inspirované masové kuličky s rajčatovou omáčkou

Téměř každý miluje masové kuličky s rajčatovou omáčkou, ale spokojit se s jednou verzí by byla nuda. Upravila jsem si řecký recept na soutzoukakia a výsledkem byly, pro někoho možná nezvykle, kořeněné masové kuličky v nasládlé husté rajčatové omáčce, které nám nejvíce chutnají z vepřového masa a podávané s rýží.

Suroviny

  • 500 g mletého masa (hovězího, krůtího nebo vepřového)
  • 4 stroužky česneku
  • půl lžičky mleté skořice
  • půl lžičky mletého kmínu
  • lžíce olivového oleje
  • 1 malá cibule
  • 2 konzervy sekaných rajčat (nebo 800 g nadrobno pokrájených oloupaných čerstvých rajčat)
  • volitelně 1 lžíce medu
  • nerafinovaná mořská sůl

Postup


Mleté maso důkladně promíchejte s prolisovaným česnekem, kmínem, skořicí a solí.



Z masové směsi navlhčenýma rukama vytvarujte kuličky.



Kuličky osmažte na olivovém oleji do zlatodohněda. Přidejtee nadrobno pokrájenou cibuli a osmahněte ji do zlatova.



K masovým kuličkám s cibulí přidejte rajčata a sůl a vše nechte vařit přibližně půl hodiny. Rajčatová omáčka postupně houstne, jak se z ní odpařuje voda.



Rajčatovou omáčku dochuťte solí a medem a ještě krátce povařte.



Teplé masové kuličky a rajčatovou omáčku podávejte s dušenou rýží, těstovinami nebo nízkosacharidovou květákovou "rýží".

Žádné komentáře:

Okomentovat