pondělí 2. února 2015

Kakaový avokádový "pudink" bez vaření

Share Button
Kakaový avokádový puding bez vaření

Jeden recept na zdravý nevařený avokádový "pudink" jsem již na tomto blogu zveřejnila. Tentokrát vám nabízím verzi, kterou jsem zkoušela jako první. Skvěle se v ní páruje kakao s datlovým sirupem a tuto dvojici doplňuje vanilka.

Suroviny

  • 2 avokáda
  • 4 lžíce raw kakaového prášku (nejraději mám ten z Čokoládovny Troubelice)
  • 1/2 lžičky mleté vanilky
  • 3 až 4 lžíce datlového sirupu

Postup


Avokáda rozpulte, vyndejte pecky a dužninu ze slupek vydlabte lžící.



Do vyšší užší nádoby vložte dužninu z avokáda, kakao, vanilku a datlový sirup.



Vše dohladka rozmixujte a ihned podávejte. V chladničce "pudink" vydrží do druhého dne.

3 komentáře:

  1. Myslíš že by tenhle dezert mohl být menším hříškem v protikvasinkové dietě? Když je tam to avokádo :-D Nebo ten sirup to zazdí a kakao je moc velký risk? (Mám atopického kojence ve fázi bez ekzému) Díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kakao má hodně histaminu, někomu to vadí a někomu ne. Stejně tak každého kvasinky jinak reagují na sirupy. U nás kakao i datle ok, takže hřeším těmahle dvěma potravinama asi nejčastěji. Vyborné je taky avokádo rozmixované s mangem, je z toho prima jasně zelenožlutý "pudink".

      Vymazat
    2. Díky :-) budeme muset pomalu zkoušet....

      Vymazat