pátek 6. února 2015

Kešu "sýrová" rajčatová pomazánka

Share Button
Kešu sýrová rajčatová pomazánka

Ze začátku jsem měla pocit, že bezmléčná dieta bude velmi obtížná, že bez sýrů snad ani nepřežiju. Ale je to jen zvyk, postupně mi přestaly chybět a navíc jsem objevila různé alternativy. Jednou z nich je pomazánkový základ z rozmixovaných namočených kešu ořechů a oleje. Recept je snadný a rychlý a je možné v něm použít širokou škálu ochucení. Já mám velmi ráda tuto variantu se sušenými rajčaty.

Suroviny

  • 75 g nepražených kešu ořechů
  • 3 sušená rajčata
  • 6 lžic za studena lisovaného olivového oleje (já používám řecký)
  • šťáva z poloviny až z celého citrónu
  • 3 lžíce lahůdkového droždí
  • 1/4 lžičky sušeného oregana
  • špetka čerstvě mletého černého pepře
  • nerafinovaná mořská sůl

Postup


Alespoň 8 hodin předem namočte do vody kešu ořechy a sušená rajčata. Pokud máte sušená rajčata naložená v oleji, ta nenamáčejte.



Sceďte kešu ořechy a sušená rajčata, namáčecí vodu vylijte. Kešu a rajčata vložte do úzké vyšší nádoby a přidejte k nim olivový olej, citrónovou šťávu, lahůdkové droždí, oregano, pepř a sůl.



Vše rozmixujte ponorným mixérem na co nejhladší pomazánku. Dochuťte ji solí, pepřem a citrónovou šťávou.



Pomazánku ihned použijte na namazání pečiva. Je možné ji zakrytou (např. potravinářskou fólií) skladovat v chladničce jeden až dva dny.

Žádné komentáře:

Okomentovat