sobota 2. května 2015

Paleo lískooříškový čokoládový nugát

Share Button
Paleo lískooříškový čokoládový nugát

Čokoláda s lískovými oříšky chutná báječně a co teprve, pokud jsou ty oříšky rozmixované na pastu. Následující recept na nugát obsahuje jen 4 suroviny a je snadný a rychlý. Místo kakaového másla a kakaového prášku je možné použít rovnou 100 g čokoládové hmoty (100 % čokolády) a datlový sirup nahradit medem.

Suroviny

  • 55 g kakaového másla (osvědčilo se mi z Čokoládovny Troubelice)
  • 100 g datlového sirupu
  • 100 g lískooříškového "másla" (na pastu rozmixovaných lískových oříšků)
  • 45 g raw kakaového prášku (např. toho z Čokoládovny Troubelice)

Postup


Pomalu rozehřejte kakaové máslo s datlovým sirupem.



Kakaové máslo a datlový sirup dobře rozmíchejte s lískooříškovým "máslem". Směs podle potřeby ještě trochu ohřejte. Nakonec vmíchejte kakaový prášek.



Hustou teplou nugátovou směs nalijte do silikonových formiček a nechte v chladu ztuhnout. Poté lískooříškový čokoládový nugát z formiček vyloupněte a uchovejte ho v chladničce.

2 komentáře:

  1. Dobrý den, kde jste prosím koupila tu formu ?
    děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. IKEA (je určená na výrobu ledu, jde to z toho fakt blbě ven, doporučila bych spíš formy z tenkého silikonu dělané právě na čokoládu)

      Vymazat