pondělí 29. června 2015

Čokoládovo-mátový sorbet

Share Button
Čokoládovo-mátový sorbet

Po banáno-lískooříškové zmrzlině tu máte další nepříliš složitý recept na ledově studené mlsání. Milovníci čokolády můžou začít jásat. Protože nerada odměřuju pomocí hrnků a preferuju vážení a k čokoládě mi ze sladidel nejvíc pasuje datlový sirup, mírně jsem si přetvořila recept na čokoládový sorbet z Elana's pantry. Místo kakaového prášku, kakaového másla (obojí doporučuju z Čokoládovny Troubelice) a 25 až 50 g datlového sirupu můžete použít vysokoprocentní hořkou čokoládu. Když vynecháte mátu, jde vyrobit i jiné varianty čokoládového sorbetu, například ochucený vanilkou či pomerančovým olejem.

Suroviny

  • 350 g vody
  • hrst listů máty
  • 150 g datlového sirupu
  • 75 g kakaového másla
  • 60 g neodtučněného kakaového prášku

Postup


Lístky máty zalijte vroucí vodou a nechte 10 minut louhovat. Poté mátu vyjměte a vyhoďte.



Do mátového odvaru přidejte datlový sirup a kakaové máslo a podle potřeby směs opatrně zahřívejte, až se kakaové máslo rozpustí.



K mátovému odvaru s datlovým sirupem a rozpuštěným kakaovým máslem vsypte kakaový prášek a vše důkladně rozmixujte. Směs na sorbet nechte zchladnout na pokojovou teplotu a pak ještě vychlaďte v ledničce.



Studenou směs na sorbet zpracujte ve zmrzlinovači. Pokud ho nemáte, nechte směs zmrznout v mrazničce, rozdělte ji na kousky, postupně promixujte v sekacím nástavci ponorného mixéru a nakonec ji nechte ve vhodné nádobě v mrazničce ještě ztuhnout. Hotový čokoládovo-mátový sorbet můžete skladovat v mrazničce, trvanlivost delší než několik dnů nemám ověřenou, protože se brzo sní.

Žádné komentáře:

Okomentovat