úterý 31. května 2016

Hrášková polévka

Share Button
Hrášková polévka

Tato krémová polévka je jemná, velmi jednoduchá a rychlá. Můžete ji podávat s vyškvařenou slaninou, opečeným chlebem nebo rohlíkem či se šunkou.

Suroviny

  • mražený zelený hrášek
  • čerstvě mletý černý pepř
  • nerafinovaná mořská sůl

Postup


Do hrnce nasypte mražený hrášek, osolte ho, jemně opepřete a zalijte vodou tak, aby byl akorát ponořený. Rychle uveďte do varu, výkon plotýnky stáhněte na minimum, hrnec zakryjte poklicí a uvařte hrášek doměkka.



Uvařený hrášek rozmixujte na co nejhladší krém, podle potřeby ho nařeďte vodou a dosolte. Ještě krátce povařte a polévku podávejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat