středa 25. května 2016

Pečená červená řepa

Share Button
Pečená červená řepa

Dlouhým pečením červená řepa změkne, zjemní a zesládne (manžel ji ani tak nejí, ale alespoň zbyde víc na mě a děti). Někdy ji jíme teplou s řeckým olivovým olejem, solí a případně trochou citrónové šťávy jako přílohu k masu, jindy si ji dáme studenou na chléb s vařeným vejcem a pórkem nebo řeřichou.

Suroviny

  • celé bulvy červené řepy, nejlépe malé kusy

Postup


Troubu předehřejte na 200 °C. Červené řepy dobře omyjte a osušte, nic z nich neodkrajujte, ponechte na nich kořínky i krátké zbytky stonků listů. Každou bulvu zvlášť zabalte do alobalu a všechny zabalené bulvy vložte do pekáčku.



V alobalu zabalené červené řepy upečte doměkka, podle jejich velikosti to bude trvat 1 až 2 hodiny. Nechejte je zchladnout, pak alobal rozbalte a řepy oloupejte. Podávejte je podle chuti teplé nebo studené. Na kostky nebo na plátky nakrájené červené řepy můžete i zamrazit pro pozdější použití.

2 komentáře:

  1. Dobrý večer, měla bych prosím dotaz, když tu řepu pečete, do toho pekáčku se nedává žádná voda? Děkuji

    OdpovědětVymazat