úterý 31. května 2016

Perníkové špaldové muffiny s jablky

Share Button
Perníkové špaldové muffiny s jablky

Tyto po upečení voňavé muffiny jsou bez mléka i bez vajec, rozhodla jsem se do nich dokonce nepoužít ani rostlinné "mléko" a margarín. Jen radím, abyste těsto neochutnávali a neočuchávali před a během začátku pečení, hrachová mouka je z něj hodně cítit. Ale přibližně po dvaceti minutách v troubě už to bude jiné, nebojte, bude to chutnat i vonět jako perníkové muffiny bez hrachu.

Suroviny

  • 250 g jemně mleté celozrnné špaldové mouky
  • 50 g hladké rýžové mouky
  • 50 g hrachové mouky
  • 3 lžičky mletého perníkového koření (použijte např. 2 lžičky perníkového koření Sonnentor a 1 lžičku skořice)
  • 3 lžičky bezfosfátového prášku do pečiva
  • 120 g sádla nebo kokosového oleje
  • 120 g datlového sirupu
  • 300 g vody
  • 240 g nahrubo nastrouhaných jablek

Postup


Smíchejte špaldovou, rýžovou a hrachovou mouku s perníkovým kořením a práškem do pečiva. V jiné míse smíchejte rozpuštěné sádlo nebo kokosový olej, datlový sirup, nastrouhaná jablka a vodu.



Smíchejte suché a mokré přísady, těsto rozdělte do formiček na muffiny a plech s nimi vložte do trouby rozehřáté na 170 °C. Muffiny pečte přibližně 35 minut a poté je nechejte vychladnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat