neděle 15. května 2016

Šťavnatá kuřecí prsa s kůží

Share Button
Šťavnatá kuřecí prsa s kůží

Přijdou vám kuřecí prsa nezajímavá, suchá? Možná, až je zkusíte připravit podle tohoto jednoduchého a rychlého receptu, změníte názor. Je ale potřeba použít kvalitní základní surovinu, já v poslední době objednávám přes Farmbox nebo kupuju v Brně kuřecí prsa s kůží od Mikrofarmy (z Farmy u Slouků) či celá kuřata od Farmy rodiny Němcovy, z kterých prsa vyříznu.

Suroviny

  • kuřecí prsa s kůží
  • nerafinovaná mořská sůl
  • volitelně čerstvě namletý černý pepř (případně i citrónová šťáva) / čerstvý rozmarýn a citrónová šťáva / citrónová kůra, citrónová šťáva a med
  • olivový olej

Postup


Zapněte troubu a nechejte ji rozehřát na 220 °C. Kuřecí prsa osušte, osolte a pokud chcete, okořeňte je černým pepřem. Nechejte je přibližně 15 minut odležet při pokojové teplotě.



Rozpalte pánev, nalijte do ní trochu olivového oleje (přibližně 2 lžíce) a kůží dolů na ni položte kuřecí prsa. Jakmile je kůže osmahnutá, prsa otočte a osmahněte je i z druhé strany. Z obou stran osmahnutá kuřecí prsa ihned přesuňte do malého pekáčku.



Kuřecí prsa v pekáčku přelijte asi 1/4 hrnku vody (nebo citrónové šťávy) / přelijte citrónovou šťávou a posypte najemno nasekaným rozmarýnem / přelijte citrónovou šťávou a medem a posypte najemno nastrouhanou citrónovou kůrou. Pekáček vložte do rozehřáté trouby a kuřecí prsa dopečte, aby maso nebylo ani uprostřed syrové, ale ani se nevysušilo, zůstalo šťavnaté, trvá to podle velikosti prsou přibližně 15 minut. Podávejte s dušenou rýží a teplou nebo syrovou zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat