středa 25. května 2016

Vajíčková pomazánka

Share Button
Vajíčková pomazánka

Vajíčkovou pomazánku máme rádi, je jednoduchá a rychlá. Dávám do ní různé zelené natě, někdy místo margarínu použiju majonézu.

Suroviny

  • 3 studená natvrdo uvařená vejce
  • 3 vrchovaté lžíce kvalitního margarínu (např. bio Alsan, Cocovit) nebo másla
  • 1,5 lžičky hořčice (já používám kvůli chuti i složení Alnatura Delikatess Senf)
  • 1,5 lžíce najemno nasekané zelené nati (pórku, jarní cibulky, pažitky nebo řeřichy)
  • špetka čerstvě mletého černého pepře
  • nerafinovaná mořská sůl

Postup


Z uvařených vychladlých vajec vyberte žloutky a rozetřete je s margarínem nebo máslem, hořčicí, solí a pepřem. Bílky najemno nastrouhejte.



Do žloutkové směsi zamíchejte nastrouhané bílky a nasekanou zelenou nať a dochuťte solí. Pomazánku ihned použijte na namazání pečiva nebo ji uložte v misce zakryté např. potravinářskou fólií do chladničky, jeden den by měla vydržet.

Žádné komentáře:

Okomentovat