sobota 4. června 2016

Cukeťáky

Share Button
Cukeťáky

Cukeťáky jsou smažené placičky z nastrouhané cukety ochucené jako klasický český bramborák, tedy česnekem a majoránkou. Můžete je jíst samostatně nebo i jako přílohu.

Suroviny

  • 2 malé cukety
  • hladká špaldová nebo hladká rýžová mouka
  • 1 vejce (pokud použijete špaldovou mouku, nemusíte vejce dávat) nebo 2 lžičky psyllia
  • 1 prolisovaný stroužek česneku
  • 2 lžičky majoránky
  • sůl
  • sádlo

Postup


Cukety nahrubo nastrouhejte, promíchejte se solí a nechejte přibližně 15 minut stát, aby pustily vodu. Poté z nich tekutinu vymačkejte a vylijte ji.



Smíchejte vymačkané nasolené nastrouhané cukety s česnekem, majoránkou, moukou a případně vejcem či psylliem na husté těsto (v případě psyllia ho poté nechte 10 minut stát).



Při středním výkonu plotýnky rozehřejte pánev a rozpusťte na ní sádlo. Lžící nabírejte cukeťákové těsto a roztírejte ho na pánvi na placičky. Jakmile jsou cukeťáky z jedné strany hotové, opatrně je širokou obracečkou otáčejte a usmažte i z druhé strany.

2 komentáře:

  1. Výborný, díky za tip na časný rychlý oběd:) Jen musím vychytat dávkování česneku a soli, ono tím smažením se to ztratí. A já mám vždycky obavy, aby to nebylo moc, nakonec je to málo.

    OdpovědětVymazat