pondělí 25. července 2016

Květákový mozeček s novými bramborami

Share Button
Květákový mozeček s novými bramborami

I když u nás v poslední době vede květák pečený, občas z něj uvařím i něco jiného. Květákový mozeček není nic převratného, upravit ho do bezmléčné verze taky nebyla žádná složitost, ale třeba se bude brzce letní verze receptu někomu hodit.

Suroviny

  • nové brambory
  • 1 velký květák
  • 5 lžic sádla nebo ghí
  • 2 cibule i se zelenou natí
  • 5 vajec
  • čerstvě mletý černý pepř
  • nerafinovaná mořská sůl

Postup


Brambory oškrabejte, umyjte, pokrájejte, uvařte v osolené vodě doměkka a sceďte. Květák dobře propláchněte, okrájejte z něj růžičky a v osolené vodě je uvařte doměkka (stonek můžete přidat např. do polévky), poté je sceďte. Během vaření brambor a květáku umyjte cibule, oloupejte a nadrobno nakrájejte zvlášť zelené a bílé části. Na 3 lžících tuku osmahněte bílou část cibulí dosklovita.



Do pánve k osmahnuté cibuli přidejte okapané horké uvařené růžičky květáku a vařečkou je rozšťouchejte. Ke květáku s cibulí vlijte vejce rozkvedlaná se solí a pepřem a za stálého míchání je nechejte srazit. K bramborám přidejte 2 lžíce tuku, nakrájenou zelenou cibulovou nať a rozšťouchejte. Květákový mozeček a brambory s cibulovou natí ještě horké podávejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat