středa 27. července 2016

Pomazánka z pečeného lilku

Share Button
Pomazánka z pečeného lilku

Neochucenou dužninu z pečeného lilku s olivovým olejem můžete zkusit dát miminku i jako příkrm okolo tři čtvrtě roku, později i s citrónovou šťávou a nebo česnekem. Vy si můžete pomazánku namazat na pečivo, podávat ji jako omáčku k masu nebo jako dip např. k nachos či extrudovaným obilným chlebíčkům.

Suroviny

  • 1 lilek
  • 1 oloupaný stroužek česneku
  • šťáva z 1/4 citrónu
  • 2 lžíce za studena lisovaného řeckého olivového oleje
  • nerafinovaná mořská nebo růžová himalájská sůl

Postup


Troubu předehřejte na 220 °C. Lilek omyjte, osušte, propíchejte vidličkou a vložte do pekáčku. Upečte doměkka, až slupka zčerná, bude to trvat přibližně 40 minut.



Upečený lilek nechejte vychladnout a oloupejte. Dužninu rozmixujte s ostatními přísadami a podávejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat