pondělí 18. července 2016

Pomazánka z pečeného vepřového masa

Share Button
Pomazánka z pečeného vepřového masa

To jsem si tak objednala 1:1 hovězí a vepřové maso na mletí, ale zapomněla udat, že ho chci namlít. A doma nic na jeho umletí nemám. A co teda s tím? Balíček jsem rozbalila, maso roztřídila a z hovězích odřezků uvařila polévku. Vepřové kousky jsem po troše přemýšlení upekla a pak rozmixovala na něco jako paštiku. Můžete upéct i několikanásobnou dávku masa a pomazánku zavařit.

Suroviny

  • 500 g tučnějších odřezků vepřového masa (nebo 250 g krkovice a 250 g bůčku)
  • 1 oloupaná cibule
  • 5 oloupaných stroužků česneku
  • vepřové sádlo
  • sůl

Postup


Odřezky vepřového masa vložte do pekáčku, osolte a přidejte k nim na kousky pokrájenou cibuli a stroužky česneku. Podlijte vodou a pečte při 150 °C přibližně 4 hodiny, podle potřeby kousky masa otáčejte a případně přidejte trochu vody. Pokud se z masa vypeklo málo tuku, přidejte ke konci pečení sádlo. Upečené maso nechejte trochu zchladnout a pak včetně cibule, česneku a výpeku rozmixujte na hrubší či jemnější paštiku.



Uložte ji do chladničky, zpevní se a půjde mazat. V chladu vydrží až několik dnů. Nebo můžete ještě teplou pomazánku rozdělit do skleniček a zavařit ji, v lednici by pak měla vydržet několik týdnů. Já zavařuju v troubě rozehřáté na 120 °C, nejprve 15 minut, nechám vychladnout a uložím do chladničky do druhého dne, pak zavařuju ještě 30 minut a po vychladnutí skladuju v lednici.


Žádné komentáře:

Okomentovat