čtvrtek 7. července 2016

Zlatá banánová zmrzlina

Share Button
Zlatá banánová zmrzlina

Léto a zmrzlina patří k sobě, obzvlášť pokud máte děti. Tentokrát jsem zvolila základ opět ze zmražených banánů, ale ochucení už je trochu divočejší. Kurkumu to chce opravdu čerstvou, jak kvůli barvě, tak kvůli chuti. Pokud víte, jak obrovský je chuťový rozdíl mezi čerstvým a sušeným zázvorem, tak u příbuzné kurkumy je tomu stejně tak.

Suroviny

  • 50 g mandlí
  • 3 banány
  • 2 cm dlouhý kousek čerstvého oddenku kurkumy (v Brně ho mívá např. Brána ke zdraví)
  • 1 lžička skořice

Postup


Banán oloupejte, nakrájejte na kolečka a rozložte je naplocho v sáčku nebo uzavíratelné nádobě. Nechejte v mrazničce zmraznout, trvá to několik hodin. Mandle alespoň na 8 hodin namočte, poté namáčecí vodu vylijte, mandle propláchněte a důkladně rozmixujte s 250 ml čerstvé vody a oloupanou kurkumou. Pak vše přeceďte přes jemný cedník a drť dobře vymačkejte a vyhoďte, postup výroby kurkumové mandlové "smetany" je podobný jako při výrobě mandlového "mléka". Do mixovací nádoby vsypte na pár minut z mrazničky vyndané zmrzlé plátky banánů a skořici a vlijte kurkumovou mandlovou "smetanu". Vše dohladka rozmixujte a zmrzlinu ihned podávejte. Jestliže je výsledná zmrzlina moc měkká a rychle taje, nechejte ji v uzavíratelné nádobce v mrazničce ještě ztuhnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat