úterý 9. srpna 2016

Jemné jahelno-vaječné palačinky

Share Button
Jemné jahelno-vaječné palačinky

Těsto na tyto palačinky vzniklo náhodou, měla jsem namočené jáhly na kaši, ale nebyla na ni ráno chuť. Tak jsem jáhly dala do výkonného mixéru a přihodila vejce se škrobem a také hodně vody, protože vím, že jahelné těsto se snadno trhá a že jáhly během vaření nasají hodně tekutiny, nakonec jsem musela vodu ještě přidat, protože se palačinky vysušovaly a praskaly.

Suroviny

  • 1 hrnek jáhel
  • 2 lžíce arrowroot škrobu
  • 2 vejce
  • špetka nerafinované mořské soli
  • za studena lisovaný kokosový olej

Postup


24 hodin předem namočte jáhly se špetkou soli, misku zakryjte a nechte stát v pokojové teplotě. Poté jáhly sceďte, propláchněte a nechte okapat. Vložte je do výkonného mixéru s 2 hrnky vody, škrobem a vejci a důkladně rozmixujte. Vznikne hladké a velmi řídké těsto, mnohem tekutější než na klasické palačinky z pšeničné mouky.



Na rozehřáté pánvi nechejte rozpustit 1/2 lžičky kokosového oleje. Rozlijte na ni v tenoučké vrstě řídké jahelno-vaječné těsto, možná to bude trochu bublat a povrch palačinky pak bude svraštělý a bublinkatý. Jakmile je palačinka z jedné strany hotová, opatrně ji širokou obracečkou otočte a usmažte i z druhé strany. Stejným způsobem připravte ze zbylého těsta i další palačinky. Ještě teplé je potřete džemem, stočte a podávejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat