čtvrtek 11. srpna 2016

Medové máslo

Share Button
Rohlík s medovým máslem

Máslo už můžeme, tak si ho občas dopřáváme. Nejvýživnější máslo je co nejžlutší, z nepasterizovaného mléka krav krmených travou, ideálně volně pasených. Pokud jsou to krávy starého typu plemene, např. Jersey, jejichž mléko je tučnější a obsahuje kasein s odlišnou stavbou než mléko moderních plemen, tím lépe.

Suroviny

  • 2 lžíce co nejkvalitnějšího másla (tentokrát jsem měla máslo od pana Hrdličky z Brníčka), pokud máslo nemůžete, použijte dobrý margarín (např. bio Alsan, Cocovit)
  • 2 lžíce kvalitního surového medu

Postup


Dohladka rozetřete máslo (margarín) s medem a pomazánku použijte na pečivo.

2 komentáře:

  1. jo, to jsme měli doma každou chvilku ;-) (Y)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. u nás doma se taky jedlo ... a pak jsem to roky nesnášela :-D

      Vymazat