pátek 9. září 2016

Dýňovo-mandlové lívanečky

Share Button
Dýňovo-mandlové lívanečky

Tentokrát jsem nafotila recept na lívanečky bez lepkových i jiných obilnin, ale nevhodné pro vegany a alergiky na vejce nebo mandle. Pokud jich usmažíte moc, nebojte se je proložené potravinářskou fólií zamrazit.

Suroviny

  • 3/4 hrnku pyré z pečené dýně (dýni zbavte semínek, oloupejte, nakrájejte na dílky a pečte při 200 °C přibližně 30 minut, abyste ji zbavili co největšího množství vody, poté ji rozmixujte)
  • 2 velká vejce
  • 1/4 hrnku vody
  • 1/2 hrnku mandlové mouky
  • 2 lžíce kokosové mouky
  • 4 lžíce tapiokové mouky
  • 1 lžička perníkového koření
  • 2 lžičky bezfosfátového prášku do pečiva
  • za studena lisovaný kokosový olej

Postup


Vše kromě oleje důkladně promíchejte. Při nízkém výkonu plotýnky rozehřejte pánev a nechejte na ní rozpustit lžičku kokosového oleje. Velkou lžící nabírejte lívanečkové těsto a postupně lijte na pánev lívanečky. Jakmile jsou lívanečky z jedné strany osmažené dohněda, velmi opatrně je širokou obracečkou otáčejte a usmažte je i z druhé strany. Podávejte je ještě teplé s medem či javorovým sirupem.

Žádné komentáře:

Okomentovat