pátek 9. září 2016

Dýňovo-mandlové lívanečky

Share Button
Dýňovo-mandlové lívanečky

Tentokrát jsem nafotila recept na lívanečky bez lepkových i jiných obilnin, ale nevhodné pro vegany a alergiky na vejce nebo mandle. Pokud jich usmažíte moc, nebojte se je proložené potravinářskou fólií zamrazit.

Suroviny

  • 1 hrnek pyré z pečené dýně (dýni zbavte semínek, oloupejte, nakrájejte na dílky, upečte, abyste ji zbavili co největšího množství vody, a rozmixujte)
  • 4 vejce
  • 4 lžíce medu
  • 1 vrchovatý hrnek mandlové mouky
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 2 lžičky bezfosfátového prášku do pečiva
  • za studena lisovaný kokosový olej nebo ghí

Postup


Smíchejte dýňové pyré, rozšlehaná vejce, med, mandlovou mouku, perníkové koření a prášek do pečiva.



Při nízkém výkonu plotýnky rozehřejte pánev a nechejte na ní rozpustit lžičku kokosového oleje nebo ghí. Velkou lžící nabírejte lívanečkové těsto a postupně lijte na pánev lívanečky. Jakmile jsou lívanečky z jedné strany osmažené dohněda, velmi opatrně je širokou obracečkou otáčejte a usmažte je i z druhé strany. Podávejte je ještě teplé s medem.

Žádné komentáře:

Okomentovat