úterý 13. září 2016

Kakaové špaldové muffiny

Share Button
Kakaové špaldové muffiny

Čokoládové a kakaové moučníky jsou u nás nejoblíbenější, manžel ani jiné muffiny nechce. Tento konkrétní recept obsahuje kakaového prášku poměrně hodně a je bez vajec. Jako jejich náhradu jsem použila mouku z červené čočky, můžete ji koupit hotovou a nebo, pokud máte dostatečně výkonný mixér, si ji sami z loupané červené čočky za několik minut vyrobit. Nebojte se, po upečení luštěninová pachuť nezůstane.

Suroviny

  • 175 g jemně mleté celozrnné špaldové mouky
  • 50 g pohankové mouky
  • 50 g mouky z červené čočky
  • 75 g nepraženého kakaového prášku
  • 3 lžičky bezfosfátového prášku do pečiva
  • 125 g datlového sirupu plus několik lžic jako poleva na hotové muffiny
  • 300 g vody
  • 50 g sádla nebo kokosového oleje
  • 100 g kakaového másla (kupuju troubelické, stejně jako kakaový prášek)

Postup


Smíchejte špaldovou, pohankovou a čočkovou mouku s kakaem a práškem do pečiva. V jiné míse smíchejte datlový sirup a vodu. Při slabém výkonu plotýnky rozehřejte sádlo nebo kokosový olej s kakaovým máslem, vmíchejte je do vody se sirupem a ihned přidejte i moučnou kakaovou směs. Rychle promíchejte, drobné žmolky nevadí. Těsto rozdělte do formiček na muffiny a plech s nimi vložte do trouby rozehřáté na 170 °C. Muffiny pečte přibližně 35 minut, poté je polijte datlovým sirupem a nechejte vychladnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat