úterý 20. září 2016

Tuňáková pomazánka

Share Button
Tuňáková pomazánka

Některé pomazánky jsou jedna z mála věcí, kam jsem používala a používám bezmléčný margarín. Teď už dcera i já sneseme máslo, ale zatím si znovu zvykám, že ho můžu a mám kupovat. Máslo, nejlíp co nejžlutší a tzv. z trávy (neboli z mléka pasených krav), je rozhodně chutnější i zdravější než sebekvalitnější margarín.

Suroviny

  • 3 vrchovaté lžíce kvalitního margarínu (např. bio Alsan, Cocovit) nebo másla
  • 3 lžíce za studena lisovaného řeckého olivového oleje
  • 1 větší konzerva (kolem 160 až 180 g) tuňáka ve vlastní šťávě
  • šťáva z poloviny citrónu
  • najemno nakrájená polovina menší cibule
  • špetka čerstvě mletého černého pepře
  • nerafinovaná mořská sůl

Postup


Rozmíchejte máslo nebo margarín s olejem, okapaným masem z tuňáka a citrónovou šťávou. Vmíchejte nadrobno pokrájenou cibuli a pomazánku dochuťte solí a pepřem.

3 komentáře:

  1. Dobrý den,musí být lisovaný olej za studena? Mám doma extra panenský olivový Monini Delicato.Pro roční dítě vynechat pepř,že?
    DĚKUJI.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. extra panenský = za studena lisovaný ;-) ... pepř záleží, jestli máte zavedený nebo ne, úplně nutný není

      Vymazat
    2. To jsem nevěděla :-) Jsem si myslela,že když na obalu není napsáno - lisovaný za studena,že tedy není.Ikdyž je panenský.Pepř zavedený ještě není.Má 15 měsíců.Ještě tedy je čas.Děkuji.

      Vymazat