úterý 18. října 2016

Ovocný pudink

Share Button
Ovocný pudink s kokosovou šlehačkou

Pokud vás už nudí přesnídávky, ale máte jich velkou zásobu, můžete z nich občas udělat i pudink. Na škrobu není výživově v podstatě nic hodnotného, je to jen zdroj sacharidů, tak to s jeho konzumací nepřehánějte.

Suroviny

  • 1,5 hrnku ovocné přesnídávky (rozmačkaného nebo rozmixovaného podušeného ovoce)
  • 1/2 hrnku vody
  • 40 g kukuřičného škrobu
  • volitelně na ozdobu kokosová "šlehačka"

Postup


V kastrůlku za občasného promíchání uveďte do varu ovocnou přesnídávku. Mezitím ve vodě dobře rozmíchejte škrob. Do vroucí přesnídávky vlijte vodu rozmíchanou se škrobem, za stálého míchání uveďte do varu a povařte do zhoustnutí a vymizení škrobové pachuti, bude to trvat přibližně 2 až 3 minuty. Pudink podávejte teplý a nebo ho nechejte vychladnit v lednici a poté ozdobte kokosovou "šlehačkou".

5 komentářů:

  1. a co tak pouzit Kuzu prirodny japonsky skrob?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, kuzu jde pouźít taky ... ale to už je celkem dost drahé.

      Vymazat
  2. Dobry den, muzu se zeptat,co je to kokosova slehacka? Pouze naslehane kokosove mleko?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. našlehaná tuhá část z vychlazeného kokos. mlíka, slova kokosová "šlehačka" v receptu jsou klikací odkaz na postup :-)

      Vymazat
    2. To mi mohlo dojit..a ja blbec se jeste divim,proc je to jinou barvou..me uz to mliko sploucha i na mozek..😀 pardon a dekuju..☺

      Vymazat