pondělí 28. listopadu 2016

Kávový kořeněný likér

Share Button
Kávový kořeněný likér

Kdysi jsem svůj první kávový likér dělala podle receptu z jiného blogu, ale postupně jsem měnila poměr surovin a vyzkoušela jiné druhy koření. A tak z toho vznikl vlastně úplně jiný kořeněný kávový likér než ten původní.

Suroviny

  • 500 ml vodky
  • 10 lžic kokosového cukru
  • 100 kusů pražených kávových zrn (používám Tchibo Vienna Melange)
  • 20 kuliček růžového pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 tobolek zeleného kardamomu
  • 5 hřebíčků
  • 2 svitky skořice
  • 1 vanilkový lusk

Postup


Vodku nalijeme do větší láhve a přidáme k ní ostatní suroviny. Láhev dobře uzavřeme a necháme stát při pokojové teplotě na tmavším místě alespoň 4 až 6 týdnů, občas protřepeme, aby se cukr rozpustil. Poté přecedíme přes jemné sítko, likér přelijeme do láhve a skladujeme v ledničce. Podáváme ho s ledem samotný nebo s trochou smetany či mandlového "mléka".

Žádné komentáře:

Okomentovat