sobota 31. prosince 2016

Bramborové taštičky s povidly

Share Button
Bramborové taštičky s povidly sypané mákem

Kde je ta doba, kdy jsem nesnášela jakékoliv sladké jídlo z bramborového těsta? Zatím jsem se neprojedla k bramborovým ovocným knedlíkům, ale možná i to jednou nastane. Nedělám tedy klasické české bramborové těsto, ale používám špaldovou a ovesnou mouku.

Suroviny

  • 450 g vychladlých ve slupce uvařených brambor
  • 45 g ovesné mouky (rozmixovaných ovesných vloček)
  • 135 g jemně mleté celozrnné špaldové mouky a podle potřeby další mouka na podsypávání těsta při válení
  • hustá švestková povidla
  • nerafinovaná mořská sůl

Postup


Brambory nastrouhejte najemno, přidejte k nim špetku soli, ovesnou a špaldovou mouku a vypracujte těsto. Podle potřeby do něj můžete přidat víc mouky, aby se nelepilo a šlo na pomoučené pracovní ploše rozvalovat. Z rozváleného těsta vykrajujte kolečka, naplňte je švestkovými povidly a okraje dobře spojte, já používám plastové tvořítko na taštičky. Naplněné taštičky uvařte v osolené vodě a podávejte je ještě teplé polité máslem (nebo co nejkvalitnějśím margarínem, pokud máslo nemůžete) a medem a posypané mletým mákem. Také můžete nechat scezené uvařené taštičky vychladnout a zamrazit pro pozdější konzumaci.

Žádné komentáře:

Okomentovat