pátek 9. prosince 2016

Čokoládová omáčka

Share Button
Čokoládová omáčka se špaldovými kváskovými lívanečky

Je sladká, je lepkavá a hlavně intenzivně kakaová, prostě přesně taková, jaká čokoládová omáčka má být. Můžete si ji nalít na lívanečky, vafle, jogurt a nebo třeba na zmrzlinu.

Suroviny

  • 5 lžic horké vody
  • 1 lžíce najemno nasekaného kakaového másla
  • 5 lžic nepraženého kakaového prášku (doporučuju ten z Čokoládovny Troubelice
  • 5 lžic datlového sirupu

Postup


V horké vodě za občasného míchání rozpusťte kakaové máslo, poté vidličkou zašlehejte kakaový prášek a nakonec datlový sirup. Omáčku podávejte vlažnou, po úplném vychladnutí hodně zhoustne, po mírném zahřátí ji ale zase bude možné lít.

Žádné komentáře:

Okomentovat