pátek 9. prosince 2016

Špaldové kváskové lívanečky

Share Button
Špaldové kváskové lívanečky s javorovým sirupem

Když už mám doma tu mikrozoo zvanou kvásek, byla by škoda si s ní nezaexperimentovat. Povedlo se mi vygooglit recept na bezmléčné kváskové lívance, náhodou byl i bez vajec. Já postup ještě zjednodušila, však znáte to rčení, jak lenost je hybná síla lidstva.

Suroviny

  • 2 hrnky jemně mleté celozrnné špaldové mouky
  • 2 hrnky domácího kokosového "mléka", nebo 1 hrnek kvalitního kupovaného smíchaného s 1 hrnkem vody
  • 1 lžíce žitného nebo špaldového kvásku
  • 4 lžíce javorového nebo datlového sirupu
  • 2 lžičky bezfosfátového prášku do pečiva
  • za studena lisovaný kokosový olej nebo sádlo

Postup


Ve vyšší míse smíchejte mouku s kokosovým "mlékem" a kváskem, zakryjte ji a nechejte stát v pokojové teplotě přibližně 12 hodin. Poté metličkou do těsta zašlehejte sirup a prášek do pečiva. Při středním výkonu plotýnky rozehřejte pánev a nechejte na ní rozpustit trošku kokosového oleje nebo sádla. Postupně lijte na pánev lívanečky, jakmile jsou z jedné strany hotové, opatrně je širokou obracečkou otáčejte a usmažte je i z druhé strany. Lívanečky podávejte ještě teplé polité javorovým sirupem či čokoládovou omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat