středa 23. srpna 2017

Budapešťská bezmléčná pomazánka

Share Button
Budapešťská bezmléčná pomazánka

Fermentovaný kešu "tvaroh" se použitím nijak neliší od plnotučného kravského tvarohu, pomazánky nejsou výjimkou. Běžně se do budapešťské pomazánky dává kapie zavařovaná ve sladkokyselém nálevu, já jsem ji nahradila zdravější pečenou červenou paprikou.

Suroviny


Postup


Papriku upečte slupkou nahoru v rozpálené troubě (paprik můžete upéct víc a udělat z nich omáčku) nebo nad plamenem, až začne slupka černat. Takto opečenou papriku vložte do silnostěnného sáčku a nechejte ji zapařit. Poté papriku oloupejte a nakrájejte na drobné nudličky, slupku vyhoďte. Kešu "tvaroh" dobře promíchejte se solí a mletou červenou paprikou a nakonec zamíchejte nudličky pečené papriky a cibuli.

Žádné komentáře:

Okomentovat