neděle 27. srpna 2017

Hruškové pyré s máslem a skořicí

Share Button
Hruškové pyré s máslem a skořicí

Tentokrát se nejedná o můj recept, jde o recept převzatý z kuchařky Nourished Beginnings Baby Food od Renee Kohley (česky tato kniha nevyšla), která je plná výživného řádného jídla nejen pro miminka. Je to recept sice na přípravu i suroviny nenáročný, ale přijde mi natolik zajímavý a chutný, že jsem se rozhodla ho na svém blogu uveřejnit.

Suroviny

  • oloupané a jadřinců zbavené hrušky nakrájené na čtvrtiny
  • máslo (idéalně v bio kvalitě od krav co nejvíce pasených)
  • volitelně mletá skořice

Postup


Do hrnce nalijte přibližně do výšky 2 centimetrů vodu, vložte pařáček (nebo použijte hrnec s napařovací vložkou či přímo elektrický parní hrnec) a na něj položte hrušky. Hrnec zakryjte pokličkou, vodu uveďte do varu a hrušky uvařte v páře doměkka, měly by být hotové přibližně za 25 minut. Měkké hrušky rozmixujte do požadované jemnosti a do ještě teplého pyré zamíchejte máslo, použijte zhruba 1 malou lžičku másla na 1 velkou lžíci hruškového pyré. Pro děti okolo 10 až 12 měsíců můžete přidat i špetku skořice. Podávejte dle chuti vlažné nebo studené, v lednici by mělo pyré vydržet dva dny, v mrazničce několik týdnů.

Žádné komentáře:

Okomentovat