čtvrtek 19. října 2017

Banánový džem

Share Button
Banánový džem

Pokud vám doma leží banány, na které zrovna nemá nikdo chuť, můžete z nich připravit džem. Nevypadá, mírně řečeno, zrovna krásně, ale možná vám zachutná. Hodí se třeba na lívance nebo na máslem potřené toasty.

Suroviny

  • banány
  • kokosový cukr (na 1 banán přibližně 2 až 4 lžíce)
  • mletá skořice (na 1 banán zhruba 1/4 lžičky)

Postup


Skleničky vysterilizujte vroucí vodou a nechejte je okapat a oschnout. Banány oloupejte a co nejvíc rozmačkejte vidličkou. Vložte je do menšího hrnce, zasypejte kokosovým cukrem a skořicí a povařte za stáleho míchání asi deset minut, podle chuti můžete přidat cukr i skořici. Ještě horký džem rozdělte do skleniček, pevně zašroubujte víčka, skleničky otočte dnem vzhůru a nechejte vychladnout. Banánový džem skladujte v lednici, i kdybyste ho zavařili, má v pokojové teplotě tendence začít kvasit.

Žádné komentáře:

Okomentovat