neděle 29. října 2017

Tapiokové palačinky

Share Button
Tapiokové palačinky

Jedná se o upravený recept na paleo tortilly, osobně mi připomínají spíš palačinky, jídáváme je obvykle nasladko. Ale zamotat je se slanou náplní jisté půjde také, mají neutrální chuť a jsou dostatečně pevné, aby náplň udržely a nepotrhaly se.

Suroviny

  • 4 velká vejce
  • 2 lžíce vlažného rozpuštěného másla nebo za studena lisovaného kokosového oleje
  • 2 lžíce vody
  • 1/2 hrnku tapiokové mouky
  • 2 lžíce kokosové mouky
  • špetka nerafinované soli
  • sádlo nebo za studena lisovaný kokosový olej

Postup


Vše postupně přidejte do mixéru a dohladka rozmixujte, pokud by těsto bylo příliš husté, vmíchejte trošku vody (ale nemělo by to být potřeba). Na rozehřáté pánvi nechejte rozpustit 1/2 lžičky sádla či kokosového oleje. Rozlijte na ni v tenké vrstě těsto. Jakmile je palačinka z jedné strany hotová, opatrně ji širokou obracečkou otočte a usmažte i z druhé strany. Stejným způsobem připravte ze zbylého těsta i další palačinky.

Žádné komentáře:

Okomentovat