neděle 17. prosince 2017

Perníkové kokosové lupínky

Share Button
Perníkové kokosové lupínky

Touhle sladkou křupavou pochutinu můžete mlsat jen tak samotnou nebo ji používat i jako bezobilnou alternativu müsli do kokosového jogurtu či mandlového "mléka".

Suroviny

  • 3 hrnky nesířených kokosových lupínků
  • 6 lžic tmavého javorového sirupu
  • 1,5 lžičky perníkového koření (např. lžička perníkového koření Sonnentor s polovinou lžičky skořice

Postup


Kokosové lupínky promíchejte s javorovým sirupem a perníkovým kořením a rozprostřete je na plech vyložený pečícím papírem. Vložte do trouby rozehřáté na 150 °C a pečte přibližně 20 až 25 minut. Kokos se jemně opraží a sirup zhoustne (pozor, ať ho nepřipálíte), ihned vyndejte plech z trouby a nechejte vychladnout, sirup na kokosových lupíncích vytvoří křupavý povlak.

Žádné komentáře:

Okomentovat