pondělí 25. prosince 2017

Pizza z kokosové a tapiokové mouky

Share Button
Pizza z kokosové a tapiokové mouky

Z několika důvodů jsem se rozhodla zkusit nejprve omezit a nakonec úplně vysadit ze svého jídelníčku veškeré obilniny kromě rýže (a na tu třeba taky dojde časem). Občas mě chytí chuť na pizzu, tak co s tím? První dva pokusy za moc nestály, ale ten třetí ano. Nebudu se chlubit cizím peřím, narovinu přiznávám, že povedený recept na těsto jsem našla na blogu Paleo Spirit. Připravenou pizza placku jsem potřela svou osvědčenou rajčatovou omáčku a obložila světle zelenou paprikou, červenou cibulí, šunkou, paprikovým maďarským salámem a trochou bůvolí mozzarelly. Ale samozřejmě můžete použít i jiné ingredience.

Suroviny

  • 1 hrnek + několik lžic tapiokové mouky
  • 1/3 hrnku + 2 až 3 lžíce kokosové mouky
  • 1/2 hrnku olivového oleje
  • 1/2 hrnku teplé vody
  • 1 velké vejce
  • 1 lžička soli

Postup


V míse smíchejte 1 hrnek tapiokové mouky, 1/3 hrnku kokosové mouky a sůl. Přilijte olivový olej a teplou vodu a promíchejte, pak vmíchejte vejce. Nakonec začněte po 1 lžíci přidávat kokosovou mouku, vždy ji důkladně zapracujte a pak teprve, pokud bude potřeba, přidejte další. Mělo by vám vzniknout měkké, poměrně soudržné a mírně lepkavé těsto. Vyklopte ho na pracovní plochu posypanou tapiokovou moukou a hněťte ho, až se přestane lepit a půjde vyválet (koukněte se výše do odkazu na recept na blogu Paleo Spirit, jsou tam fotografie z postupu přípravy).

V původním receptu se má těsto vyválet na pečícím papíře posypané tapiokovou moukou, já jsem se odchýlila a roztáhla jsem ho po naolejovaném pečícím papíře naolejovanými dlaněmi a prsty. Pečící papír s připraveným korpusem na pizzu položte na pečící plech a vložte ho do trouby vyhřáté na 235 °C a pečte přibližně 12 minut. Předpečený korpus potřete rajčatovou omáčkou a obložte zvolenými ingrediencemi. Plech vraťte do trouby a pečte dalších zhruba 12 minut do požadovaného stupně zhnědnutí a křupavosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat