sobota 27. ledna 2018

Lískooříškové palačinky s čokoládovou omáčkou

Share Button
Lískooříškové palačinky s čokoládovou omáčkou

Původně jsem tento recept odladila s mandlovou moukou, palačinky měly jemnou, ne moc výraznou chuť, bez váhání jsem je chtěla přidat na blog. Nicméně pak mě napadlo, že by to mohlo fungovat s oříšky - a výsledek předčil očekávání. Vznikla perfektní nedělní snídaně. Tyto palačinky můžete samozřejmě udělat i bez omáčky, ale velmi kvalitní kakaový prášek a panelu na ni seženete např. v Čokoládovně Troubelice.

Suroviny

  • 1/2 hrnku (50 g) lískových ořechů
  • 3 vejce
  • 1/2 hrnku vody nebo lískooříškového "mléka"
  • 1/2 hrnku (60 g) tapiokové mouky
  • špetka nerafinované soli
  • za studena lisovaný kokosový olej


Postup


Lískové ořechy namočte na alespoň 8 hodin se špetkou soli, poté je sceďte, propláchněte a nechejte okapat. Rozmixujte je dohladka s vejci, vodou (nebo pro výraznější chuť s lískooříškovým "mlékem") a tapiokovou moukou. Na rozehřáté pánvi nechejte rozpustit trošinku kokosového oleje a rozlijte na ni v tenké vrstvě těsto. Jakmile je palačinka z jedné strany hotová, opatrně ji širokou obracečkou otočte a usmažte i z druhé strany. Stejným způsobem připravte ze zbylého těsta i další palačinky.

Mezitím si připravte čokoládovou omáčku, ohřejte lískooříškové "mléko" k varu a odstavte ho. Nechejte v něm za občasného míchání rozpustit kakaové máslo a panelu a nakonec důkladně promíchejte s kakaovým práškem, pokud by omáčka nebyla hladká, rozmixujte ji. Palačinky podávejte s čokoládovou omáčkou, můžete je ozdobit nasekanými lískovými oříšky a kakaovým práškem.

Žádné komentáře:

Okomentovat