středa 10. ledna 2018

Masové kuličky s tymiánem a pečeným česnekem

Share Button
Masové kuličky s tymiánem a pečeným česnekem

Pečený česnek je výborná věc, dá se použít k ochucení majonézy, ale i za tepla místo omáčky třeba k masu. Pokud nejíte obilniny, jako příloha se místo špaget hodí brambory, paleo těstoviny a nebo třeba cuketové nudle, pečená špagetová dýně také není špatná volba.

Suroviny

  • 500 g mletého vepřového masa
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
  • 3 palice česneku
  • hrst nasekané hladkolisté petrželky
  • za studena lisovaný olivový olej
  • čerstvě mletý černý pepř
  • nerafinovaná sůl

Postup


Mleté maso promíchejte se solí, tymiánem a pepřem, utvořte z něj kuličky a vložte je v jedné vrstvě do menšího pekáče. Palice česneku rozpůlte a srovnejte je řeznou stranou nahoru také do pekáčku. Pekáček dejde do trouby rozehřáté na 200&;nbsp°C a upečte kuličky a česnek doměkka. Česnek bude pravděpodobně hotový dříve, vyndejte ho a nechejte vychladnout. Maso podle potřeby můžete podlít trochou vody. Vychladlý česnek vymačkejte ze stroužků, slupky vyhoďte. Jakmile budou masové kuličky upečené, přidejte k nim vymačkaný pečený česnek, nasekanou petrželku a 4 lžíce olivového oleje. Promíchejte, dochuťte solí a přidejte k uvařeným špagetám (nebo jiné příloze) a podávejte, podle potřeby můžete přidat do těstovin další olivový olej.

Žádné komentáře:

Okomentovat