středa 21. února 2018

Avokádová zmrzlina

Share Button
Avokádová zmrzlina

Avokádo dodá krásnou barvu a i bez přídavku smetany, kokosového "mléka" nebo žloutků zajistí krémovitost zmrzliny. Pokud nechcete zmrzlinu sladit medem, protože se držíte minimální konzumace sacharidů, použijte xylitol či erythritol.

Suroviny

  • 3 malá nebo 2 větší vychlazená avokáda
  • šťáva z 1 citrónu
  • 1/2 hrnku medu nebo pro nízkosacharidovou verzi dle chuti xylitol
  • 1,5 hrnku studené vody a nebo kvalitního kokosového "mléka"
  • špetka nerafinované soli

Postup


Avokáda rozkrájejte na poloviny, vyberte z nich pecky, dužninu vyberte lžící a společně s ostatními suroviny ji dohladka rozmixujte. Avokádovou směs nalijte do zmrzlinovače a podle návodu k přístroji vyrobte zmrzlinu. Poté ji můžete ihned podávat, případně ji uložte trochu zpevnit do mrazničky, vydrží tam až několik týdnů.

Žádné komentáře:

Okomentovat