neděle 11. února 2018

Mražené bobulovité ovoce ve křupavém kokosovém oleji

Share Button
Mražené bobulovité ovoce ve křupavém kokosovém oleji

Ani nevím, jestli se tomuto dá říkat recept, jak je to jednoduché na potřebné suroviny i přípravu. A je to dezert, který splňuje pravidla low carb high fat stravování, drobné bobulovité ovoce má vysoký obsah mikroživin a nízký obsah sacharidů, kvalitní kokosový olej zasytí a zdravě doplní kalorie.

Suroviny

  • 200 g mražených maliny, borůvek, ostružin, jahod, rybízu či jejich směsi
  • 4 lžíce zastudena lisovaného kokosového oleje

Postup


Mražené bobulovité ovoce promíchejte s tekutým za studena lisovaným kokosovým olejem (pokud je pevný, opatrně ho trochu zahřejte maximálně na teplotu lidského těla), ten vlivem chladu z ovoce ztvrdne a bude křupavý. Ihned podávejte jako malou svačinku nebo dezert.

2 komentáře:

  1. Zkusila jsem s boruvkami a je to vyborne :-) Vypada to teda trochu jak zalite voskem ze svicky, ale chutove vynikajici :-) Moc dekuji za inspiraci i tyto jednoduche tipy ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nojo, fakt, nějak jsem nad tím nepřemýšlela, ale vypadá to jak pokapané voskem :-D

      Vymazat