čtvrtek 15. února 2018

Ovesné sušenky

Share Button
Ovesné sušenky

Tyto jednoduché sušenky jsou díky rozmixovaným ovesným vločkám křupavé, díky panele chutnají lehce po karamelu a máslo je prostě máslo, chuťově ho nic nenahradí.

Suroviny

  • 150 g ovesné mouky (co nejjemněji rozmixovaných ovesných vloček)
  • 25 g tapiokové mouky (lze ji nahradit ovesnou moukou, ale sušenky jsou pak velmi křehké a trochu sušší)
  • 100 g změklého másla
  • 75 g panely (sušené třtinové šťávy)

Postup


Všechny suroviny spolu promíchejte, pokud je těsto moc měkké až lepivé, uložte ho do chladničky, aby zpevnilo. Rukama vytvarujte z těsta kuličky, rozložte je na plech vyložený pečícím papírem a dlaní je zploštěte, během pečení se trochu roztečou do šířky, nechejte proto mezi nimi dostatečné mezery. Z jedné dávky těsta by měl vyjít akorát jeden plech sušenek. Sušenky upečte v troubě vyhřáté na 180 °C (pozor, ke konci pečení je změna barvy rychlá, tak ať je nespálíte), poté plech z trouby vyndejte a sušenky na něm nechejte úplně vychladnout. Nezkoušejte je sundávat dříve, teplé se lámou.

Žádné komentáře:

Okomentovat