středa 21. února 2018

Smetanovo-tvarohová zmrzlina s jahodami

Share Button
Smetanovo-tvarohová zmrzlina s jahodami

Recepty z mléčných výrobků sem na blog moc často nedávám, ale už si můžeme dovolit je zařazovat. Snažím se volit produkty co nejkvalitnější. Na této zmrzlině je skvělé, že je vlastně nízkosacharidová, na oslazení bohatě postačí jahody. Obsahuje bílkoviny i dostatek tuků, nemusíte mít vůbec výčitky, když ji sobě nebo dětem dáte ke svačině.

Suroviny

  • 250 g hustého plnotučného tvarohu, ideálně sráženého zahřátím kyšky (doporučuju např. z Farmy rodiny Němcovy nebo z Bogarova hodpodářství)
  • 300 g zakysané smetany (já jsem použila jemnou z biominimlékárny Miroslava Horuta)
  • 1 hrnek na kousky pokrájených vychlazených jahod
  • špetka nerafinované soli

Postup


Tvaroh důkladně rozmixujte se zakysanou smetanou a směs nalijte do zmrzlinovače a podle návodu k přístroji začněte vyrábět zmrzlinu. Jakmile začne houstnout, přisypte do zmrzlinovače pokrájené jahody a nechejte ho pracovat, dokud nebude zmrzlina hotová, a poté ji můžete ihned podávat. Je možné ji skladovat v mrazničce až několik týdnů, nejchutnější je ale čerstvá.

Žádné komentáře:

Okomentovat