pátek 30. března 2018

Lívance z mandlové mouky

Share Button
Lívance z mandlové mouky

Tyto bezobilné lívanečky jsou upraveným receptem z blogu Lo Carb Yum, původně do nich patří kvalitní olej (panenský kokosový), ale s máslem jsou ještě chutnější, sladidlo vynechávám (a steviol-glykosidy nemám ani trochu ráda, pokud už bych sladila, použila bych erythritol nebo xylitol), bohatě mi stačí k lívanečkům bobulovité ovoce. Samozřejmě by moučníky, ač s velmi nízkým obsahem sacharidů, neměly tvořit základ naší stravy. Jak často a v jakém množství si je povolíme, to záleží na našem celkovém jídelníčku, potřebách našeho těla a na následném nerozjetí nezvladatelných chutí na sladké.

Suroviny

  • 2 vejce
  • 1 hrnek mandlové mouky
  • 30 g změklého másla
  • 1 lžička bezfosfátového prášku do pečiva
  • za studena lisovaný kokosový olej

Postup


Dohladka rozmixujte vejce, mandlovou mouku, máslo a prášek do pečiva, čím jemněji se vám směs povede rozmixovat, tím lépe budou lívanečky držet pohromadě i lépe chutnat. Při středním výkonu plotýnky rozehřejte pánev a nechejte na ní rozpustit trošku kokosového oleje. Postupně lijte na pánev lívanečky, jakmile jsou z jedné strany hotové, velmi opatrně je širokou obracečkou otáčejte a usmažte je i z druhé strany. Lívanečky podávejte ještě teplé s máslem a bobulovitým ovocem (jahodami, malinami, ostružinami, borůvkami nebo třeba rybízem).

Žádné komentáře:

Okomentovat