čtvrtek 8. března 2018

Pizza z krůtího masa (meatza) s cibulí a paprikami

Share Button
Pizza z krůtího masa (meatza) s cibulí a paprikami

Místo těsta se v této nízkosacharidové variantě pizzy používá mleté krůtí maso s vejci, samo o sobě není nijak chuťově výrazné, jako základ se proto skvěle hodí. K tomu dejte navrch spoustu zeleniny a zdravé jídlo máte na světě.

Suroviny

  • 500 g odblaněných krůtích prsou
  • 2 vejce
  • 1 prolisovaný stroužek česneku
  • 1/2 lžičky sušeného oregána
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1 lžička nerafinované mořské soli
  • 2 lžíce extra virgin olivového oleje

  • 250 g (1 hrnek) hustého rajčatového pyré (passaty)
  • 1 prolisovaný stroužek česneku
  • 1/2 lžičky sušeného oregána
  • 1/2 lžičky nerafinované mořské soli
  • 2 lžíce extra virgin olivového oleje

  • 1 velká oloupaná cibule nakrájená na proužky
  • 1/4 červené papriky nakrájená na proužky
  • 1/4 žluté papriky nakrájená na proužky
  • několik listů bazalky
  • 1 okapaná mozzarella (125 g), nejlépe bůvolí, nakrájená na plátky
  • 50 g silnějších hoblin sýra typu parmezán

Postup


V malém kastrolku smíchejte rajčatovou passatu, 1 prolisovaný česnek, 1/2 lžičky oregána a 1/2 lžičky soli, uveďte rychle do varu, stáhněte výkon plotýnky na minimum a omáčku vařte přibližně 15 minut. Nakonec vmíchejte 2 lžíce olivového oleje.

Krůtí prsa rozemelte ve mlýnku na maso nebo je postupně najemno nasekejte v sekacím nástavci ponorného mixéru a poté je promíchejte s vejci, 1 lžičkou soli, 1 prolisovaným česnekem, 1/2 lžičkou oregána a 1/4 lžičkou pepře. Pečící plech vyložte pečícím papírem, potřete ho 2 lžícemi olivového oleje a pomocí prstů na něj v tenké vrstvě rozprostřete masovou směs. Plech vložte do co nejrozpálenější trouby a masovou placku pečte přibližně 10 minut, až nebude syrová.

Pečením ztuhlé maso potřete rajčatovou omáčkou, poklaďte cibulí, paprikami, bazalkou a sýry a plech vložte zpět do trouby. Pečte dalších 10 až 15 minut, dokud se sýry neroztečou a nezačnou místy lehce hnědnout. Hotovou meatzu rozkrájejte na dílky a ihned podávejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat