úterý 10. dubna 2018

Čokoládovo-avokádové lanýže

Share Button
Čokoládovo-avokádové lanýže

Myslím si, že avokádo s kakaem je naprosto skvělá kombinace, ale podle manžela je hnusná. A protože je blog můj a lanýže chutnaly i dcerce, recept sem vkládám. V chladničce by měly, teoreticky, vydržet alespoň dva dny, ale nedostaly k tomu sebemenší šanci.

Suroviny

  • 1 avokáda
  • 125 g vysokoprocentní čokolády (alespoň 85 % kakaových složek)
  • nepražený kakaový prášek (doporučuju plnotučný z Čokoládovny Troubelice)

Postup


Avokádo rozkrojte na polovinu, vyndejte pecku a dužninu ze slupky vydlabejte lžící. Do vyšší užší nádoby vložte dužninu z avokáda a dohladka ji rozmixujte. V silnostěnném kastrůlku při velmi slabém výkonu plotýnky nebo na vodní lázni rozpusťte čokoládu, přilijte ji k rozmixovanému avokádu a důkladně spolu promíchejte. Pokud je čokoládovo-avokádová hmota příliš měkká, aby z ní šly tvarovat kuličky, uložte ji na chvíli do chladničky. Poté lžičkou části hmoty odebírejte a pomocí dlaní tvořte kuličky a obalujte je v kakaovém prášku. Skladujte v chladničce a brzy spotřebujte.

Žádné komentáře:

Okomentovat