úterý 24. dubna 2018

Čokoládový sorbet

Share Button
Čokoládový sorbet

Možná se vám přijde, že jste podobnou vodovou zmrzlinu na mém blogu už kdysi viděli. Ano, nezdá se vám to, jen jsem tentokrát nedala mátu a zvolila nízkosacharidové, ale neumělé, sladidlo. Kakaové máslo a kakaový prášek, jako obvykle, doporučuju z Čokoládovny Troubelice. Nejlepší je sorbet čerstvě připravený, v mrazničce pak hodně ztvrdne. Nicméně pokud vám zbyde, naplňte s ním nanukové formičky, velmi elegantně tak problém tvrdé zmrzliny vyrušíte.

Suroviny

  • 350 g vody
  • 75 g xylitolu
  • 75 g kakaového másla
  • 60 g neodtučněného kakaového prášku

Postup


Do hrnce nalijte vodu a přidejte xylitol a kousky kakaového másla, směs pomalu zahřívejte (nevařte), až se xylitol a kakaové máslo úplně rozpustí. Směs nalijte do mixéru, vsypte kakaový prášek a vše důkladně dohladka rozmixujte. Nechejte vychladnout na pokojovou teplotu a poté uložte do ledničky. Co nejchladnější směs zpracujte ve zmrzlinovači na sorbet a ihned podávejte, čokoládový sorbet se hodí i k ovoci a nebo palačinkám.

Žádné komentáře:

Okomentovat