pátek 6. dubna 2018

Dýňová hustá polévka

Share Button
Dýňová hustá polévka

Bez dosolení se jedná o recept vhodný přibližně od 9 měsíců, pro starší děti můžete zkusit pro změnu přidat i celer, různé koření, bylinky či pomerančovou šťávu.

Suroviny

  • 1 menší máslová dýně nebo hokkaido
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 hrnek kokosového "mléka" bez aditiv (používám AROY-D)
  • extra virgin olivový olej
  • nerafinovaná mořská sůl

Postup


Dýni zbavte semínek, oloupejte (hokkaido loupat nemusíte) a nakrájejte na klínky. Mrkve a petržel oškrábejte, zbavte zbytků kořínků a listů a rozkrojte na poloviny. Na plech položte pečící papír, pokapejte ho olivovým olejem a naskládejte na něj pokrájenou zeleninu. Upečte ji při 200 °C doměkka, měla by být hotová přibližně za půl hodiny. Upečenou zeleninu rozmixujte s kokosovým "mlékem", podle potřeby přilijte vodu a polévku dochuťte solí a ihned ji podávejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat