sobota 28. dubna 2018

Kakaové lívance z kokosové mouky

Share Button
Kakaové lívance z kokosové mouky

Kakao nebo vysokoprocentní čokoláda u nás tvoří skoro nezbytnou součást zásob už řadu let a nezměnilo se to ani při nízkosacharidové stravě. Jak moc a jestli vůbec si v LCHF jídelníčku dopřejete moučníky, záleží samozřejmě na vás a vašich cílech. Kvalitní suroviny jsou základ, Čokoládovna Troubelice patří mezi moje oblíbené výrobce.

Suroviny

  • 3 vrchovaté lžíce másla nebo kakaového másla
  • 3 vejce
  • 6 lžic vlažné vody
  • 1 lžíce xylitolu
  • 4 lžíce kokosové mouky
  • 4 lžíce nepraženého kakaového prášku
  • 1 lžička bezfosfátového prášku do pečiva
  • za studena lisovaný kokosový nebo olivový olej

Postup


Zvolený tuk mírným zahřátím rozpusťte, rozšlehejte ho s vejci a postupně metličkou vmíchejte vodu, xylitol a nakonec směs kokosové mouky, kakaa a prášku do pečiva. Při mírnějším výkonu plotýnky rozehřejte pánev a potřete ji mašlovačkou smočenou v kokosovém nebo olivovém oleji. Postupně lijte na pánev lívanečky, jakmile jsou z jedné strany hotové, velmi opatrně je širokou obracečkou otáčejte a usmažte je i z druhé strany. Kakaové lívance podávejte s drobným bobulovitým ovocem (jahodami, malinami, ostružinami, borůvkami nebo třeba rybízem) a kravskou nebo kokosovou šlehačkou (vyšlehanou tužší částí z důkladně vychlazeného kokosového "mléka"), či s řeckým nebo kokosovým jogurtem.

Žádné komentáře:

Okomentovat