neděle 22. dubna 2018

Kuřecí prsa s fenyklovo-pomerančovým salátem

Share Button
Kuřecí prsa s fenyklovo-pomerančovým salátem

Syrový fenykl má svěží a jen jemně lékořicovou chuť, zkombinovaný s citrusy mi přijde naprosto perfektní. Chutná mi ale i dušený, pendreková chuť zmizí a je jemný a nadládlý.

Suroviny

  • 4 pomeranče
  • 2 větší bulvy fenyklu
  • 1 malá červená cibule
  • 2 kuřecí prsa
  • extra virgin olivový olej
  • čerstvě mletý černý pepř
  • nerafinovaná sůl

Postup


Z pomerančů odkrojte spodní a vrchní část a poté okrájejte veškerou kůru včetně bílé slupky. Celé pomeranče vyfiletujte - vykrájejte ze slupek dílky dužniny, slupky dobře vymačkejte a šťávu uchovejte. Fenykly očistěte, cibule oloupejte a oboje nakrájejte na tenké plátky. V míse promíchejte pomerančové filety, tenké plátky fenyklu a cibule, olivový olej, sůl a pepř. Kuřecí prsa nakrájejte na medailonky, ochuťte je solí a pepřem a orestujte na pánvi na olivovém oleji. Do pánve ke kuřecím prsům přilijte pomerančovou šťávu a tekutinu, kterou slijete ze salátu, a vyvařením vody je zredukujte na hustou omáčku. Kuřecí prsa v lepkavé omáčce podávejte s pomerančovo-fenyklovým salátem a podle chuti i s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat