pátek 6. dubna 2018

Treska na citrónu, česneku a mateřídoušce v papilotě

Share Button
Treska na citrónu, česneku a mateřídoušce v papilotě

Ryba upečené v balíčku z pečícího papíru je klasický a velmi jednoduchý postup se spoustou obměn. Já jsem použila tresku tmavou, která má tmavší a chuťově výraznější maso než běžněji dostupné treska obecná, olivový olej, česnek, citrón a mateřídoušku, která nám u domu roste divoce a vydržela v dobré kondici i celou zimu. Ale samozřejmě můžete použít jiný druh ryby, olej zaměnit za máslo nebo zvolit jiné bylinky.

Suroviny

  • 250 g filetu z tresky tmavé
  • 1 chemicky neošetřený (bio) citrón nakrájený i s kůrou na kolečka, chemicky ošetřený citrón oloupejte
  • 4 oloupané a na plátky pokrájené stroužky česneku
  • 1 hrst čerstvé mateřídoušky
  • extra virgin olivový olej
  • čerstvě mletý černý pepř
  • nerafinovaná sůl

Postup


Rozložte větší arch pečícího papíru, pokapejte ho olivovým olejem a na jeho střed poklaďte polovinu citrónu, česneku a mateřídoušky. Navrch položte osolený a opepřený filet z tresky, na něj zbytek citrónu, česneku a mateřídoušky a vše pokapejte olivovým olejem. Pečící papír s rybou složte do úhledného, dobře uzavřeného balíčku a položte ho na pečící plech. Plech vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte půl hodiny, hotovou tresku podávejte s pečenou nebo dušenou zeleninou či zeleninovým salátem.


Žádné komentáře:

Okomentovat