čtvrtek 31. května 2018

Játra na cibulce

Share Button
Játra na cibulce

Obě děti játra ochotně jedí se mnou, ale manžel nemá játra, kromě paštiky a knedlíčků, rád, takže je vařím, jen když není doma. Nejraději používám játra krůtí, protože jsou měkká a rychle uvařená, jen se tolik nerozpadají jako játra kuřecí, výborná jsou i játra králičí.

Suroviny

  • 4 lžíce sádla
  • 3 oloupané nahrubo pokrájené cibule
  • 500 g krůtích jater
  • čerstvě mletý černý pepř
  • drcený kmín
  • nerafinovaná mořská sůl

Postup


Cibuli orestujte na sádle v pánvi dosklovita, poté přidejte odblaněná a na kousky pokrájená játra a za občasného míchání je osmahněte. Jakmile jsou játra ze všech stran opečená, ochuťte je solí, pepřem a kmínem a podlijte půl hrnkem vody. Vše při vyšším výkonu plotýnky duste přibližně 10 minut, až se většina vody odvaří a zůstane hustá šťáva. Játra na cibulce podávejte teplá, jako přílohu použijte například květákovou "rýži" nebo vařenou brokolici.

Žádné komentáře:

Okomentovat