čtvrtek 24. května 2018

Nízkosacharidové nudle

Share Button
Nízkosacharidové nudle

Recept jsem nazvala sice nudle, ale ony jsou to vlastně slané palačinky. Nemusíte je používat jen jako vložku do polévek, ale hodí se i jako přílohové nudle nebo, pokud je usmažíte silnější, jako placky (místo tortill) pro přípravu wrapů. Dají se skladovat až dva dny zabalené v potravinářské fólii v ledničce.

Suroviny

  • 3 vejce
  • 1 zarovnaná lžíce kokosové mouky
  • 1/4 lžičky nerafinované mořské soli
  • sádlo

Postup


Dohladka rozmixujte vejce, kokosovou mouku a sůl (metličkou se mi směs nikdy nepodařilo dostatečně rozšlehat). Rozehřátou pánev zlehka potřete sádlem a rozlijte na ni v tenké vrstvě těsto. Jakmile je palačinka z jedné strany hotová, velmi opatrně ji širokou obracečkou otočte a usmažte i z druhé strany. Stejným způsobem připravte ze zbylého těsta i další palačinky, podle velikosti a síly jich budete mít z 1 dávky těsta dohromady 3 až 4 kusy. Pokud chcete mít z palačinek nudle, smotejte je a rolky nakrájejte na kolečka, vzniknou vám nudlovité proužky.

Žádné komentáře:

Okomentovat