čtvrtek 10. května 2018

Variabilní mugcake z mandlové a kokosové mouky

Share Button
Variabilní mugcake z mandlové a kokosové mouky

Mugcakes jsou snadný a velmi rychlý moučník. Pokud je ale nechcete dělat v mikrovlnné troubě, měly by jít uvařit v páře či upéct v troubě v muffinových košíčcích, jen to nebude trvat pouze několik málo minut, ale přes půl hodiny. Na fotce s malinami je mugcake s celými vejci, kakaovým máslem a kakaovým práškem, s jahodami jsem podávala mugcake obsahující žloutky, máslo a vanilkový extrakt. Určitě vymyslíte i další možnosti, místo mandlové mouky můžete zvolit třeba mleté lískové oříšky, jindy přihodíte hrstičku nasekané vysokoprocentní čokolády a nebo třeba perníkové koření s troškou kakaa.

Suroviny

  • 2 lžíce másla, kakaového másla či za studena lisovaného kokosového oleje
  • 2 vejce (nebo 4 žloutky se 2 lžícemi vody)
  • 4 lžíce vody
  • volitelně půl lžíce xylitolu, případně jiného sladidla podle vašich stravovacích zvyklostí
  • volitelně 1 lžička vanilkového extraktu
  • 4 lžíce mandlové mouky
  • 2 lžíce kokosové mouky
  • 4 lžíce nepraženého kakaového prášku nebo místo nich 1 lžíce kokosové mouky navíc
  • 1 lžičky bezfosfátového prášku do pečiva

Postup


Rozpusťte zvolený tuk, rozšlehejte v něm postupně vejce, vodu a případně i xylitol a vanilkový extrakt. Nakonec vmíchejte směs mandlové a kokosové mouky, prášku do pečiva a, pokud ho chcete použít, kakaa. Těsto rozdělte do 3 hrnečků a uvařte v mikrovlnné troubě, až nebude uvnitř lepivé, doba vaření závisí na výkonu vaší trouby. Hotové mugcakes podávejte dle chuti teplé nebo studené ozdobené ovocem, můžete je servírovat i se zakysanou smetanou, řeckým jogurtem, kokosovým jogurtem či kokosovou nebo normální šlehačkou.


Žádné komentáře:

Okomentovat