sobota 30. června 2018

Nízkosacharidové housky z lískových oříšků, lněných a dýňových semínek

Share Button
Nízkosacharidové housky z lískových oříšků, lněných a dýňových semínek

Většina druhů low carb pečiva obsahuje psyllium, chtěla jsem mít v zásobě nějaký recept bez něj. Nakombinovala jsem oříšky a semínka podle chuti a momentálního stavu zásob a do těsta jsem použila pouze bílky, pečivo pak nechutná tolik vaječně.

Suroviny

  • 6 bílků
  • 100 g čerstvě mletého zlatého lněného semínka (já ho rozmixuju větší množství a pak uchovávám v mrazničce)
  • 60 g mletých lískových oříšků
  • 40 g čerstvě mletých dýňových semínek
  • 2 lžičky bezfosfátového prášku do pečiva
  • 1 lžička nerafinované soli

Postup


Bílky vyšlehejte se špetkou soli na pevný sníh a opatrně, aby co nejméně klesnul, do něj zapracujte směs mletých lněných a dýňových semínek a lískových oříšků, prášku do pečiva a soli. Těsto nechejte několik minut stát, zhoustne. Lžící utvořte na plechu vyloženém pečícím papírem z těsta 10 kopečků, bulek. Plech vložte do trouby rozehřáté na 170 °C a pečte přibližně 40 minut. Poté vyndejte plech z trouby a bulky na něm nechejte úplně vychladnout. Do druhého dne je můžete skladovat zabalené do alespoň dvou vrstev silné bavlněné utěrky nebo je ihned zamrazte do zásoby.

Žádné komentáře:

Okomentovat