úterý 31. července 2018

Čokoládové vafle z kokosu a lískových oříšků

Share Button
Čokoládové vafle z kokosu a lískových oříšků

Původně jsem chtěla vyzkoušet čokoládové vafle z bílé Cukrfree kuchařky (knížku doporučuju si pořídit, je perfektní), ale doma se jaksi nenalézalo mandlové "máslo", jen kokosové a i toho bylo málo. Takže nakonec vznikly trochu jiné nízkosacharidové vafle než ty plánované, ale přesto chutnaly skvěle, recept na ně najdete níže.

Suroviny

  • 30 g 100% čokolády (například od LifeLike nebo z Čokoládovny Troubelice)
  • 65 g kokosového "másla" (koupíte například v dm drogerii nebo u LifeLike), jedná se o na pastu rozemletou sušenou kokosovou dužninu
  • 3 středně velká vejce
  • 25 g neodtučněné lískooříškové mouky (výše zmíněný LifeLike ji má v nabídce) neboli najemno namletých lískových oříšků
  • 1 lžička bezfosfátového prášku do pečiva

Postup


Na vodní lázni, nebo pokud máte dobře regulovatelnou varnou desku, tak přímo v kastrůlku na plotně, pomalu rozehřejte čokoládu, vmíchejte do ní kokosové "máslo" a poté vejce. Nakonec zapracujte lískooříškovou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do rozpáleného vaflovače rozprostřete polovinu těsta, zaklopte ho a vafli usmažte. Jelikož je těsto poměrně tučné, nejspíš nebudete muset vaflovač vymazávat. Pomocí kuchyňských kleští hotovou vafli vyndejte a stejným způsobem usmažte i vafle ze zbylého těsta. Můžete je podávat s drobným bobulovitým (nízkosacharidovým) ovocem a zakysanou smetanou, řeckým nebo kokosovým jogurtem, tvarohem, případně, jako já, s kokosovou šlehačkou neboli vyšlehanou tuhou částí z vychlazeného kokosového "mléka" bez aditiv.

Žádné komentáře:

Okomentovat